بخشی از متن دانلود فایل های word پیشینه ومبانی نظری بهزیستی روانشناختی :
دانلود فایل های word پیشینه ومبانی نظری بهزیستی روانشناختی
دانلود فایل های word پیشینه ومبانی نظری بهزیستی روانشناختی
فهرست : بهزیستی روانشناختی مفهوم بهزیستی روانشناختی جدول 4 - 2 , تحقیقات انجامشده در مورد بهزیستی روانشناختی در ایران و خارج از کشور منابع فارسی : Refrences :
بهزیستی روانشناختی
امروزه دیدگاه جدیدی در علوم وابسته به سلامت بهطور اعم و در روانشناسی بهطور اخص در حال شکلگیری و گسترش است . در این دیدگاه علمی تمرکز بر روی سلامتی و بهزیستی از جنبهی مثبت , توضیح و تبیین ماهیت بهزیستی روانشناختی میباشد ( ریف وسینگر , 1998 ).
مفهوم بهزیستی روانشناختی
بهزیستی مفهوم کلیدی و اصلی تفکر گستردهای است که شامل رضایت معمولی فرد از زندگی , احساسات مثبت و فقدان احساس منفی میباشد . اولین مؤلفهی آن یک قضاوت شناختی دربارهی این است که زندگی فرد چه طور میگذرد , مؤلفه بعدی شادکامی فرد در سطوح تجارب شخصی است ( داینر , اویشی و لوکاس , 2003 ).
مفهوم بهزیستی شخصی به انواع ارزیابیهای گوناگون ( مثبت و منفی ) افراد از زندگیشان اشاره دارد که شامل ارزیابیهای شناختی و فکری ( مانند رضایت از زندگی , رضایت شغلی , علائق و تعهدات ) و واکنشهای عاطفی به حوادث زندگی ( مانند لذتها , شادیها , غمها و دلتنگیها ) میباشد ؛ بنابراین بهزیستی روانشناختی اصطلاحاً چیزی است که برای ارزیابی گوناگونی که مردم از زندگی خود , اتفاقاتی که برای آنها میافتد , جسم و ذهنشان و شرایط محیطی که در آن زندگی میکنند , دارند . بهزیستی روانشناختی به درک افراد از زندگی خودشان در حیطه رفتارهای هیجانی و عملکردهای روانی و ابعاد سلامت روانی تعریفشده است . تحقیقات در مورد بهزیستی روانشناختی قلمروهایی از شخصیت , انگیزش و عاملهای شناختی ( ادراک , اعتمادبهنفس , خوشبینی ) را نشان داده است که همهی این عوامل در رضایتمندی افراد از زندگی مشارکت دارند ( داینر , 2006 ).
ویژگیهای مهم روانی که فرد واجد سلامت میبایست از آن برخوردار باشد , احساس بهزیستی یا رضایتمندی است . احساس بهزیستی اصطلاحاً اینگونه تعریف میشود : احساس مثبت و احساس رضایتمندی عمومی از زندگی که شامل خود و دیگران در حوزههای مختلف است . احساس بهزیستی هم دارای مؤلفههای عاطفی و هم مؤلفههای شناختی است . افراد با بهزیستی بالا بهطور عمدهای هیجانات مثبت را تجربه میکنند و از حوادث و وقایع پیرامون خود ارزیابی مثبتی دارند , درحالیکه افراد با بهزیستی روانشناختی پایین , حوادث و موقعیت زندگیشان را نامطلوب ارزیابی میکنند و بیشتر هیجانات منفی نظیر اضطراب , افسردگی و خشم را تجربه میکنند ( می یرز و داینر , 1995 ). علاوه بر این افرادی که سطوح بالای بهزیستی را تجربه میکنند بهطور متوسط بیشتر قابلاعتماد هستند و همکاری بیشتری با افراد دیگر دارند ( تو و داینر , 2008 ).
بهزیستی روانشناختی را میتوان واکنشهای عاطفی و شناختی به ادراک ویژگیها و توانمندیهای شخصی , پیشرفت بسنده , تعامل کارآمد و مؤثر با جهان , پیوند و رابطه مطلوب با جمع و اجتماع و پیشرفت مثبت در طول زمان تعریف کرد . این حالت میتواند مؤلفههایی مانند رضایت از زندگی